- Natuurgeneeskunde

NATUURGENEESKUNDE, IRISCOPIE, CHINFLEX: VOETREFLEXOLOGIE, ORTHOMOLECULAIRE VOEDINGSADVIEZEN

NATUURGENEESKUNDE: Een verzamelnaam voor therapieen, adviezen en middelen die het zelfgenezend vermogen stimuleren. Het beginsel: primam non nocere (d.w.z. primair nooit schade doen) staat bij natuurgeneeskunde hoog in het vaandel. Natuurgeneeskunde is geen symptoombehandeling maar richt zich op de gehele mens en tracht de oorzaak van de symptomen te achterhalen en deze gericht te behandelen.

 

IRISCOPIE: Iriscopie is een unieke methode om via de ogen informatie te krijgen over de lichamelijke en geestelijke balans van een mens. Informatie vanuit de organen en weefsels wordt via zenuwbanen geleid naar de iris en verandert daar o.a. de spierstructuur van het regenboogvlies (iris). De iris (maar ook de sclera, wit van het oog) geeft informatie over de constitutie en diathese. De constitutie is genetisch bepaald en geeft het hele wezen van de mens weer, zowel lichamelijk als psychisch. De diathese geeft informatie over erfelijke aanleg of vatbaarheid voor het krijgen van bepaalde aandoeningen. De kleur, verkleuringen, lijnen, kronkelingen en vlekken in de iris en sclera en de plaats waarop deze in de iris aanwezig zijn geven aanwijzingen waar klachten vandaan komen.Witte tekens kunnen onder andere wijzen op ontsteking, donkere tekens op functievermindering en zwarte tekens op substantieverlies. D.m.v. een iriscoop wordt de iris en sclera bestudeerd. Er zijn drie hoofdregio's in de iris. Ze hebben te maken met fucties van organen die voor de opname, de verwerking en de uitscheiding van stoffen zorgen. Daarnaast zijn er zes kleine regio's. Die staan voor de maag (1e), de darmen (2e), bloed en lymfevaten (3e), spierstelsel (4e), het skelet (5e) en de huid (6e).De ogen worden altijd bij het eerste consult beoordeeld met behulp van de iriscoop, die twaalf tot vijenveertig maal vergroot. Iriscopie heeft een belangrijke functie in deze praktijk en bepaald samen met de diverse onderzoeken het uiteindelijke advies en de eventuele behandeling van uw klachten.

 

VOETREFLEXOLOGIE: Een fantastische natuurlijke manier om het lichaam te helpen genezen. Reflexologie is een holistische therapie (holos = geheel) en heeft invloed op het gehele lichaam en de gehele geest. Wanneer u ziek bent, heeft reflexologie een verzorgende, genezende, ontspannende en versterkende werking. Wanneer u gezond bent, helpt de therapie om lekker in uw vel te zitten, positief en gelukkig te zijn. Regelmatig een reflexzone behandeling kan helpen voorkomen dat bepaalde ziekten terugkeren en helpt u gezond te blijven. De behandeling brengt balans en harmonie in uw lichaam.Pedicure J.P.W.M. van der Linden-de Rijk Venray

 

CHINFLEX, CHINESE VOETREFLEXOLOGIE: Hierbij worden 2 massagesystemen tot een geheel gecombineerd. 1. De zones op de voeten worden gemasseerd. Deze weerspiegelen het gehele lichaam, dus alle organen, spieren en weefsels. Door massage van de zones ontstaat een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan, waardoor het zelfgenezend vermogen beter gaat functioneren en de klachten afnemen. 2. Massage van de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieen werken  op het energetisch systeem van het lichaam waardoor er een betere energievoorziening van het lichaam ontstaat. De combinatie van deze 2 systemen plus het feit dat er hele prettige, ontspannende, intensieve massagetechnieken worden toegepast, maakt deze massage tot een ongekende weldaad. Lichaam en geest komen volledig tot rust en de energiestroming in het lichaam wordt gestimuleerd. Na afloop voelt men zich ongekend ontspannen, fit en vitaal.

 

ORTHOMOLECULAIRE VOEDINGSADVIEZEN: Uw lichaam heeft het vermogen om zichzelf te beschermen en te herstellen. Maar het moet wel de juiste voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgen (vitaminen, mineralen, vetzuren e.d.) De behoefte hangt af van leeftijd, eetgewoonte, leefwijze, persoonlijke gezondheidstoestand, activiteiten en omstandigheden. De orthomoleculaire voedingsleer gaat dus uit van dat zelfherstellende vermogen en optimaliseert de gezondheid door het nuttigen van de juiste uitgebalanceerde voeding, aangevuld met de benodigde vitaminen, mineralen en overige stoffen (bouwstenen) in de vorm van hoogwaardige voedingssupplementen.

Vaak ontstaan klachten door marginale tekorten aan vitaminen en mineralen. Wij bekijken uw persoonlijke voedingspatroon en testen op eventuele tekorten.

Verder maken wij gebruik van een uitgebreide allergenentestset. Standaard 455 stoffen. Groenten, fruit, vlees, vis, melkproducten, kleurstoffen, inhalatie-allergenen enz. enz. Deze test kan uitgebreid worden met alle producten die u persoonlijk gebruikt zoals cosmetica e.d.

VOEDING, DE BASIS VAN EEN GOEDE GEZONDHEID !!!

VITAMINE D

Dat vitamine D een gunstige invloed heeft op de botopbouw en goed is sterke tanden, is bij velen bekend. Maar wist u ook dat vitamine D erg belangrijk is voor het goed functioneren van ons immuunsysteem, onze cholesterolhuishouding en ons geestelijk welbevinden? Onderzoek heeft aangetoond dat meer dan 30% van de Nederlandse bevolking een tekort heeft aan vitamine D. Als we onze huid in de zomermaanden daadwerkelijk blootstellen aan het zonlicht, maakt onze huid zelf vitamine D aan. Helaas hebben we niet altijd een goede zomer en we zijn dan afhankelijk van vitamine D uit de voeding. Een reden dan er vitamine D aan b.v. margarine wordt toegevoegd. Vette visssoorten, zoals paling, haring, zalm, makreel en bokking zijn rijk aan vitamine D. Vlees, volle melkproducten en eieren leveren ook vitamine D. Die dagelijkse verplichte hap levertraan van vroeger was zo gek nog niet! Suppletie van vitamine D, zeker in de wintermaanden, is voor iedere Nederlander een must. In deze praktijk kunt u laten testen hoeveel vitamine D U nodig heeft om de winter goed door te komen.