- Mijn praktijk Overzicht

Ervaring sinds 1988 met natuurgeneeskunde. Gespecialiseerd in iriscopie, Reconnection Healing, (chinese) voetreflexologie, massage, tachyon, orthomoleculaire voedingsadviezen, allergietesten, celloidtherapie, kleurlichttherapie en moxa.

Aangesloten bij de beroepsvereniging de FAGT (Federatie Additieve Geneeskundig Therapeuten) onder nummer 06244. AGBcode:  90028313. Praktijk AGB: 90(0)07240.

Vergoeding consulten en behandelingen via zorgverzekering.

Als pedicure aangesloten bij ProVoet (010573). Gespecialiseerd in de diabetische en reumatische voet. AGBcode: 96002095. AGB Pedicure Praktijk: 96(0)02111.

De zorgverzekering vergoed een pedicure behandeling als u diabetes mellitus of rheumatoide arthritis hebt. Mits aan de juiste voorwaarden wordt voldaan (o.a. SIMM's en Zorgprofiel).

 

ATLAS-CORRECTIE:

De atlas speelt een belangrijke rol in vele gezondheidsproblemen. Zij torst niet alleen onze schedel met zijn inhoud, maar zorgt ook voor de ophanging, de balans en de spanning van de wervelkolom en zelfs van het hele skelet. Bij nagenoeg iedereen staat het hoofd in min of meerdere mate asymmetrisch op deze eerste halswervel als gevolg van een moeilijke geboorte, trauma (b.v. whiplash), mechanische of psychische stress. Klachten ontstaan doordat extra spierspanning ervoor moet zorgen dat het hoofd rechtop blijft. De verkleining van de opening tussen de schedel en het ruggenmergkanaal kan leiden tot een toename van de druk op de hersenvliezen en de hersenslagaders. Ook een minder vlotte pulsatie van het ruggenmergvocht kan optreden. Als de atlas niet goed op zijn plaats staat ontstaat er een disbalans. Dit alleen of in combinatie met andere factoren veroorzaakt migraine en andere hoofdpijnen, nekproblemen, rugpijn, spit, hernia e.d.  Geblokkeerde zenuwstrengen in de wervelkolom kunnen leiden tot pijn in een of beide heupgewrichten, meniscusproblemen, scheefstand van het bekken en beenlengteverschil. Bij kinderen die klachten hebben zoals AD(H)D staat in de meeste gevallen de atlas scheef. Tijdens een bevalling kan ook de moeder door verkeerd persen een atlasverschuiving oplopen. Mensen die een operatie ondergaan waarbij ze tijdens de operatie in een onnatuurlijke positie zijn gelegd kunnen na afloop whiplashklachten hebben.

Er is een methode ontwikkeld om de spanning van de spieren rond de atlas af te bouwen en de stand tussen de schedel en de atlas te normaliseren. Dit gebeurt zonder enige vorm van manipulatie, met een totaal risicoloze diepe mechanische massage van de bovenste nekspieren. Als de atlas zich weer in zijn optimale positie bevindt verbetert de energiedoorstroming (ook tussen de chakra's) en wordt het zelfgenezend vermogen weer in gang gezet. Dir beinvloed het regeneratieproces, de algemene conditie en de natuurlijke weerstand in positieve zin, zelfs het hormoonsysteem en de emotionele draagkracht verbeteren. De behandelde gaat beter rechtop lopen en is beter bestand tegen stress. Na de atlascorrectie reageert het lichaam in overeenstemming met de fysieke en de psychische conditie van de betreffende persoon. De mate waarin en de snelheid waarmee herstel plaatsvindt zal daarom van persoon tot persoon verschillen. Net als bij de natuurgeneeskunde kunnen ook met deze geneeswijze voordat gezondheidsverbeteringen komen, lastige reacties optreden. Zo kunnen ziekten die eerder zijn doorgemaakt en niet helemaal zijn uitgeziekt, kortstondig weer verschijnen alvorens definitief te verdwijnen. Het is mogelijk dat in de weken na de behandeling reacties kunnen optreden als vermoeidheid, spierpijnen in de nek, rug en ledenmaten door aanpassing van spieren, pezen en gewrichtsbanden. Hoewel de atlascorrectie op een snelle en eenvoudige manier tot zichtbare en vooral voelbare resultaten leidt, moet de atlascorrectie niet gezien worden als een wondermiddel tegen allerlei kwalen. Het is eerder een basisvoorwaarde die helpt om het zelfgenezend vermogen te versterken. Het spreekt vanzelf dat men ook de leefstijl dient aan te passen met gezonde voeding, voldoende beweging en veel (bron)water. Andere natuurlijke behandelingen kunnen hierbij ondersteunend werken. De meeste mensen hebben twee behandelingen nodig om tot een duurzaam resultaat te komen. De correctie vindt grotendeels tijdens de eerste behandeling plaats, waarna ca. 6 weken later, tijdens de nabehandeling de laatste correcties worden aangebracht.

NATUURGENEESKUNDE EN PEDICURE

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voet- en onderbeenmassage

Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.

Voetreflexzone-massage

Punten in de voeten corresponderen met plaatsen in het lichaam. Door deze bijzondere massage ontspant het lichaam en kunnen blokkades worden verminderd.

Beenharsen

Voor het verwijderen van (overmatige) beharing. Door de goede beheersing van de techniek is de behandeling nauwelijks pijnlijk. Het voordeel van het harsen is dat de haartjes ongeveer 4 – 6 weken weg blijven.