- Complementair

KLEURLICHTTHERAPIE, BLACKMORES CELLOIDS, ALLERGIETESTEN, BIOTENSOR

PHOTONWAVE KLEURLICHTTHERAPIE: Licht met al zijn kleuraspecten wordt via de oogzenuw direct overgebracht naar de hersenstam, hersenschors, hypothalamus, pijnappelklier en het limbisch systeem (systeem dat rol speelt bij de beheersing van emotioneel gedrag en motivatie). Dit licht is onmisbaar voor een optimale balans tussen de twee hersenhelften en dus al onze vitale functies. Licht en kleur heeft op elk levend wezen een onverstelbare belangrijke invloed zowel psychisch als fysiek. Door een teveel aan kunstlicht en te weinig zonlicht (ook veelvuldig dragen van een zonnebril) krijgen we te weinig licht binnen waardoor onze vitale functies achteruit kunnen gaan. Kleurlichttherapie is zeer succesvol bij disfuncties van het immuunsysteem, trauma's, allergieen, astma, depressies, huidaandoeningen, chronische spier- en gewrichtsklachten, chronische vermoeidheid, hyperactiviteit (ADHD), dyslexie, autisme, lees- en leerproblemen en oogproblemen. Photonwave kleurlichttherapie is ook inzetbaar als reinigingskuur en een perfecte aanvulling bij b.v. voetreflexologie, massage, moxa en blackmores celloidtherapie. Meer info: rainbow-flash.com

 

BLACKMORES CELLOIDS: In ons lichaam zijn 12 minerale zouten die op celniveau alle uitwisselingen tussen de cellen en weefsels regelen. Bij een tekort aan een of meerdere van deze celzouten kunnen allerlei klachten ontstaan. Deze celloids kunnen ervoor zorgen dat alle andere therapieen en middelen (supplementen, kruiden of homeopathie) beter en sneller worden opgenomen zodat een therapie veel sneller resultaat kan boeken. De celloids zijn uitsluitend verkrijgbaar in deze praktijk en bij andere therapeuten die door het Blackmore Instituut zijn opgeleid.

 

ALLERGIETESTEN: D.m.v. een biotensor of spiertest kan een allergie of intolerantie voor een voedingsstof, additief, omgevingsallergie (huismijt, pollen e.d.), huisdier, wasmiddelen, cosmetica enz. worden opgespoord. De standaardtest bedraagt 455 stoffen, maar deze kan uitgebreid worden door de producten die je dagelijks gebruikt, mee te brengen. Als we een allergie of intolerantie vinden kunnen we deze desensibiliseren met de tachyonpiramide. In gemiddeld in 4 tot 6 behandelingen is de allergie of intolerantie verdwenen.

 

BIOTENSOR: Een apparaatje dat energie registreert. Hiermee kun je op een prettige manier een disbalans van het lichaam opsporen.Wordt ook gebruikt voor het opsporen van een allergie of intolerantie, een voedings tekort, vitaminen, mineralen of aminozuurgebrek, zware metalen belasting of elektrosmogbelasting.

 

SPIERTESTENDe kracht van de spieren geeft direct informatie of bepaalde stoffen geschikt zijn voor behandeling van bepaalde klachten. Spiertesten worden in de praktijk veelvuldig toegepast.

 

BAUNSCHEIDTIEREN: De Baunscheidttherapie is een goede methode voor alle vormen van reumatische klachten, fibromyalgie en alle klachten die te maken hebben met spieren en gewrichten. Verder kunnen er ook uitstekende resultaten worden bereikt met bij maag- en darmklachten, longaandoeningen, blaas- en nierproblemen en problemen met de menstruatie. Baunscheidttherapie heeft het een profylactische werking tegen verkoudheden en griep.

Via de huid wordt invloed uitgeoefend op de gezondheid. Met het baunscheidtapparaat wordt de huid ontvankelijk gemaakt voor de Baunscheidtolie. Deze olie zet de huid aan tot uitscheiding. Eerst komt het tot een toename van bloed en lymfe waardoor vervolgens het afweersysteem wordt geactiveerd. De witte bloedcellen komen masaal in beweging om afvalstoffen, gifstoffen en bacterien onschadelijk te maken.

In de meeste gevallen wordt een keer per week behandeld. Bij heftige klachten dagelijks. Er volgt een reactie die eerst 'prikt', maar al snel begint de huid voor korte tijd te jeuken. De bloedstroming komt opgang, de huid wordt rood en er worden quaddels (verdikkinkjes) zichtbaar. Voor het beste resultaat is het noodzakelijk de huid 24 uur droog te houden (niet douchen). Door inspanning of sport kan de beginjeuk korte tijd terugkomen. Dit heeft een gunstig effect op de behandeling.

 

SCHROPFEN: Met behulp van een schrofpkop die vacuum wordt gezogen wordt lokaal de bloedsomloop sterk gestimuleerd. Dit kan helpen om afvalstoffen sneller af te voeren.